صفحه نخست :: مهدیه :: حسینیه :: اخبار :: نقطه سرخط :: پیوندها
 
 
 



افراد چاق خيلي مراقب باشيد!
chagh.jpgدكتر محمد هاشمي، دبير برگزاري اين همايش درباره كنگره پيشگيري از چاقي، درباره دلايلي كه باعث شد تا اين همايش در تهران برگزار شود، ميگويد:« از يك سو تغيير الگوهاي زندگي و رواج زندگي ماشيني، تحرك را در ميان مردم جهان كم كرده است و همچنين با تغيير الگوهاي تغذيه استفاده از هيدرو كربات ها رواج بسياري يافته است.
 
 تهران در روزهاي چهارم تا ششم اسفند ماه ميزبان اولين كنگره پيشگيري و درمان چاقي در ايران بود.

همايشي دو روزه كه در آن آخرين يافته هاي پزشكي براي درمان چاقي به پزشكان و مردم عادي، آموخته مي شد.

همايشي كه با مشاركت شهرداري، وزارت بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي ايران، شركت فرداي سبز و به همت انجمن پيشگيري و درمان چاقي ايران برگزار شد.

 اجلاسي كه از دو بخش كلاس هاي آموزشي براي پزشكان و بازديد و دوره هاي كار آموزي براي علاقمندان تشكيل شده بود. محل برگزاري همايش سالن ذكرياي رازي دانشگاه علوم پزشكي ايران بود.

 جايي كه دانشجويان جوان رشته پزشكي در حياط دانشگاه شان مي توانستند از كنگره اي علمي به سهولت استفاده كنند. هر روز از ساعت 8 تا 15 ، تنها پزشكان مي توانستند از سالن همايش و كلاس هاي بازآموزي كه در سالن هاي جنبي برگزار مي شد استفاده كنند و پس از اين ساعت تا 6 عصر ، اين مردم عادي بودند كه به محل برگزاري همايش مي آمدند تا اطلاعاتي علمي را درباره جديدترين شيوه هاي طبي براي درمان هاي بي خطر چاقي ، بدست بياورند.

دكتر محمد هاشمي، دبير برگزاري اين همايش درباره كنگره پيشگيري از چاقي، درباره دلايلي كه باعث شد تا اين همايش در تهران برگزار شود، ميگويد:« از يك سو تغيير الگوهاي زندگي و رواج زندگي ماشيني، تحرك را در ميان مردم جهان كم كرده است و همچنين با تغيير الگوهاي تغذيه استفاده از هيدرو كربات ها رواج بسياري يافته است.

 به اين دليل هم هست كه چاقي در ميان مردم شايع شده است و سال به سال بر تعداد افراد چاق افزوده مي شود. از طرف ديگر چاقي يكي از حالات طبيعي بدن نيست و زمينه ساز بسياري از بيماري ها مثل چربي خون و يا ديابت مي شود. 

 متاسفانه آماري كه ما داريم نشان ميدهد بيش از 70 درصد جمعيت بالاي بيست سال ايران داراي اضافه وزن يا چاقي هستند. »

اين آمار نگران كننده باعث شد تا انجمن پيشگيري از چاقي براي اولين بار به فكر برگزاري چنين همايشي بيفتد تا سطح آگاهي هاي عومي مردم و جامعه پزشكي ايران را به اين خطر رو به شيوع افزايش دهد.

 انجمن پيشگيري و درمان چاقي ايران كه از دوسال قبل تاسيس شده تا پيش از اين اجلاس ، اقدام به برگزاري سمپوزيم هاي گوناگوني درباره متد هاي درماني چاقي كرده بود اما اين همايش در چنين سطحي ، بزرگترين كنگره پزشكي در رابطه با درمان چاقي بود كه به همت اين انجمن و زير نظر وزارت بهداشت و درمان برگزار شد؛« لفظ چاقي كه به ميان مي آيد همه از جنبه زيبايي به آن نگاه مي كنند اما چاقي يك بيماري ست كه درمان آن نياز به يك مجموعه از اقدامات پزشكي دارد.

 چاقي جنبه هاي بيو شيميايي و علوم پايه دارد ، جنبه هاي مرضي و. غددي دارد. آندو كرين ها آن را تشديد مي كنند. به نوع تغذيه و فعاليت هاي بدني ارتباط پيدا مي كند و از همه مهمتر ريشه در رفتارهاي رواني دارد.

 حتي روش هاي درماني موثر هم براي اين بيماري ، درمان هاي مبتني بر دارو نيستند و الگوهاي مناسب آن، همان شيوه هاي تغيير رفتاري و الگوهاي تغذيه اي هستند.» دكتر هاشمي با بيان اين جمله به اهميت ويژه برگزاري چنين همايشي مي پردازد.

همايشي كه با شركت 18 كمپاني توليد مواد غذايي داراي مجوز از وزارت بهداشت برگزار شد كه در آن محصولات طبيعي مناسب براي كاهش وزن را عرضه مي كردند ، برگزار شد. دكتر حسيني مقدم نماينده موسسه فرداي سبز ايرانيان كه يكي از ارگان هاي اصلي برگزار كننده اين همايش بود درباره آنچه در اين كنگره به مخاطبان ارائه مي شد ، مي گويد:« مسئله چاقي مسئله خاصي است. اگر به درمان چاقي به چشم كاسب كارانه نگاه كنيم ، خواهيم ديد كه يك بازار مناسبي وجود دارد ولي اگر اين مسئله را علمي ببينيد، بايد دانست چطور به مردم آگاهي داد.

 چاقي درمان هاي زيادي وجود دارد. البته تمام اين اقدامات انجام گرفته دارويي يا جراحي در اولويت هاي سوم به بعد براي درمان چاقي هستند چون مهمترين نكته اين است كسي كه مبتلا به چاقي است بايد در آنچه مي خورده تجديد نظر كند و روي بياورند به خوردن مواد غذايي طبيعي . در مرحله دوم بايد دانست چاقي زماني به وجود مي آيد كه  ورودي انرژي بيشتر از خروجي انرژي به بدن باشد.

 پس با ورزش و فعاليت بدني مي توان اين مشكل را حل كرد پس براي اين كار هم بايد با روشي عملي و دائم به مرحله اي برسيم كه بتوانيم مشكلات مان را برطرف كنيم. پس از اين دو نكته است كه مي توان اميد داشت تا با روش هاي درماني دارويي يا عمل هاي ليپو ساكشن بر مشكل چاقي فائق آمد.»  آموزش اين نكات در قالب كلاس هاي توجيحي به شركت كنندگان در همايش درمان چاقي ، آموزش داده مي شد. اينكه چه راه هايي براي مبارزه با مشكل شيوع بي رويه چاقي وجود دارد.

اينگونه بود كه بسياري از اساتيد برجسته پزشكي ايران در طول اين دو روز بيش از 30 جلسه، كلاس هاي آموزشي را در شاخه هاي گوناگوني چون اپيدميولوژي چاقي و عوارض چاقي براي شركت كنندگان در اين همايش ، برگزار كردند.

 در قالب اين همايش بيش از 30 مقاله علمي به دبيرخانه كنگره ارائه شد ، مقالاتي كه انتشار آنها مي تواند باعث افزايش سطح آگاهي هاي عمومي از معظلاتي كه روش هاي نامناسب درمان چاقي براي افراد دارند، مي شود.

دكتر هاشمي درباره اين باره مي گويد:« برگزاري منظم چنين جلساتي مي تواند گامي بلند در راه درمان بيماري هاي در ارتباط با چاقي باشد و از روش هايي كه با هدف سودجويي تجويز مي شوند ، به كمك آگاهي رساني صحيح مي توان پيشگيري كرد. اين نشست با وجود همه كاستي هايش ، بار علمي بسيار بالايي داشت و ما به دوره هاي بعدي آن اميد بسياري داريم.»

همايشي براي مبارزه با سودجويان از چاقي!

«آنچه به سودجويان اجازه مي دهد تا امنيت جاني افراد را به خطر بيندازند اين توقع است كه بخواهند بدون تغيير در الگوهاي غذايي و رفتاري و در زماني كم ، وزن شان را كم كنند.»

دكتر حسيني مقدم يكي از مسئولان برگزاري اولين همايش راه هاي پيشگيري از چاقي با بيان اين جمله از شيوه هاي درماني ناصحيح كه توسط گروهي از پزشكان براي درمان چاقي تجويز مي شود ، انتقاد مي كند و اين روش ها را مخل سلامتي معرفي مي كند؛« متاسفانه با تبليغات واهي سلامت مردم را به خطر مي اندازند و اين حس را القا مي كنند كه با خوردن يك قرص  بي آنكه تغيير در نوع زندگي فرد ايجاد كنند ، او را لاغر كنند. اين روش ها البته در كوتاه مدت ممكن است كه انجام شود اما عوارضي جبران ناپذير را به همراه خواهد داشت. »

 البته او معتقد است كه بسياري از اين افراد سودجو از انگاره هاي اشتباه افراد بيمار استفاده مي كنند چون؛« مردم دوست دارند مكه بي زحمت لاغر شوند و نداشتن آگاهي كافي هم بر كشيده شدن افراد به سوي اين بنگاه هاي سودجو كمك شاياني مي كند.» و برگزاري همايش دو روزه پيشگيري از چاقي به اين دليل بود تا متقاضيان روش هاي درماني لاغري با الگوهاي صحيح درمان آشنا شوند.

معرفي مكمل هاي مناسب غذايي

در كنار كلاس هاي بازآموزي پيشگيري و درمان چاقي ، الگوهاي تغذيه مناسب غذايي به بازديد كنندگان معرفي مي شد.

 انواع محصولات غذايي موثر كه مي توانند الگوي غذايي جايگزين براي مصرف و جذب انرژي كافي بدن باشند. دسته اي از جلبك هاي طبيعي به نام « آلگومد » يكي از محصولاتي بود كه به عنوان يك مكمل به بازديدكنندگان معرفي مي كرد.

ماده اي غذايي كه نوعي جلبك تك سلولي به نام كلورلا بولگاري است كه از غذاهاي سنتي كشورهاي خاور دور بوده و اين روزها در كشورهاي غربي رواج بسياري دارد. جلبكي كه بيش از 50 درصد پروتئين و اسيدهاي آمينه است ، فيبر ، ويتامين و املاح مناسبي دارد كه به عنوان يك مكمل خوب براي حفظ سلامتي معرفي شده بود.


پیشنهاد برای مطالعه (14)

  ارسال نظر
RSS نظرها

نوشتن نظر
نام:
ايميل:
نظر:

درصورت ورود نظر جدید به من اطلاع بده

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

Translator and Developed Farsi/Persian By Joomfa Team

 

 
 
   
 
ارتباط با سه نقطه: info@3noqte.com

Copyright © 2008 3noqte.com All rights reserved.

اخبار --- نیایش --- نوا و نما --- آلبوم عکس --- واژه نامه طب اسلامی --- واژه نامه آداب معاشرت --- ارتباط با ما