صفحه نخست :: مهدیه :: حسینیه :: اخبار :: نقطه سرخط :: پیوندها
 
 
 



از هر هفت ایرانی یک نفر سیگاریست!!

ازهر‌ هفت ايراني يك نفر سيگاريست  
 
 
  دبيرانجمن آترواسكلروز ايران با بيان اينكه روند شيوع بيماريهاي قلب و عروق در كشورهاي درحال توسعه رو به افزايش است علل اين امر را تغذيه ناسالم، شيوه زندگي، مصرف زياد سيگار و كاهش ورزش عنوان كرد و گفت: پيش بيني مي‌شود تا سال 2020 بيماريهاي قلبي به صورت اپيدمي در اين جوامع تبديل شود.

 دكتر محمدرضا محمد حسيني با اعلام اينكه مسائل در هم پيچيده ديگري به شيوع بيماريهاي قلبي دامن مي‌زند، اظهار كرد: گران بودن ورزش و غذاهاي سالم از يك سو و افزايش ميزان مصرف غذاهاي fast food و پركالري و ارزان،از سويي ديگر در كنار مسائل اقتصادي و استرس زا باعث افزايش ابتلاي جوامع در حال توسعه به بيماريهاي قلبي و عروقي شده است.

وي با انتقاد از نبود برنامه مدون و كلان براي پيشگيري از بيماريهاي قلبي در كشور، به تجربه كشور فنلاند در اين خصوص اشاره و بيان كرد: فنلاند در سال 75 ميلادي از بالاترين ميزان شيوع ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروقي در اروپا برخوردار بود،اما با برنامه ريزي و عزم همگاني هم اكنون شاهد كاهش چشمگير اين بيماري در اين كشور هستيم.

وي با اشاره به سرانه استعمال 5 نخ سيگار در روز در كشورمان، ابراز عقيده كرد: با تمرين دادن به مردم براي كاهش مصرف دخانيات و تغيير در روش زندگي مي‌توان به كاهش بيماريهاي قلبي به تدريج كمك كرد. محمد حسني با اشاره به آمار منتشره از سوي سازمان بهداشت جهاني گفت: تعداد سيگاري‌ها در دنيا در حال حاضر 3/1 ميليارد نفر برآورد مي‌شود كه براساس پيش بيني‌هاي انجام شده اين ميزان تا سال 2025 ميلادي به 7/1 ميليارد نفر مي‌رسد.

در سال 2020 نيز سيگار به عنوان مهمترين عامل بيماريهاي قلبي و مسبب مرگ ده ميليون نفر خواهد بود. دبير انجمن آترواسكلروز، با اعلام اينكه در كشورمان در سال، 21 ميليارد نخ سيگار وارد مي‌شود، هزينه مصرف سيگار را در كشور 6 هزار ميليارد ريال خواند و گفت: با احتساب هزينه‌هاي درماني بار مالي سيگار بر كشور به 12 ميليارد ريال مي‌رسد.

محمدحسني خاطرنشان كرد:‌ در حال حاضر با وجود 10 ميليون سيگاري در كشور، سالانه يك هزار و 460 ميليارد تومان بابت خريد سيگار،هزينه مي‌شود كه دولت بايد سه برابر اين مبلغ را صرف هزينه‌هاي درماني عوارض ناشي از مصرف دخانيات كند. وي با اشاره به اينكه تنها درچهار كارخانه واقع در تهران، رشت ، اصفهان و اروميه 27 هزار نخ سيگار توليد مي‌شود به ايسنا گفت: از مجموع 54 ميليارد نخ سيگار، سه ميليارد نخ توليد داخل و مابقي به صورت قاچاق از كشورهاي خارجي وارد مي‌شود.

 دبيرانجمن آترواسكلروزقلب ايران، تاكيد كرد: 84 درصد سيگاريهاي دنيا در كشورهاي در حال توسعه زندگي مي‌كنند. محمد حسني همچنين با اعلام اينكه 20 درصد افراد كشور داراي فشار خون بالا هستند، گفت: نيمي از اين افراد از بالا بودن فشار خون خود اطلاع ندارند واز سويي ديگر ازبين كساني كه از مشكل فشار خون خود اگاهي دارند، تنها نيمي از آنها اقدام به درمان فشار خون بالاي خود مي‌كنند. وي با اشاره به اينكه فشار خون بالا باعث بيماريهاي نظير بيماريهاي قلبي، سكته مغزي و نارسايي‌هاي كليه مي‌شود گفت: اگر مردم در هر سال 3 تا 4 مرتبه با رجوع به پزشك فشار خون خود را كنترل كنند از بروز چنين بيماريهايي در كشور به ميزان قابل توجهي كاسته مي‌شود.

منبع : ایسنا


پیشنهاد برای مطالعه (14)

  ارسال نظر
RSS نظرها

نوشتن نظر
نام:
ايميل:
نظر:

درصورت ورود نظر جدید به من اطلاع بده

Powered by AkoComment Tweaked Special Edition v.1.4.6
AkoComment © Copyright 2004 by Arthur Konze - www.mamboportal.com
All right reserved

Translator and Developed Farsi/Persian By Joomfa Team

 

 
 
   
 
ارتباط با سه نقطه: info@3noqte.com

Copyright © 2008 3noqte.com All rights reserved.

اخبار --- نیایش --- نوا و نما --- آلبوم عکس --- واژه نامه طب اسلامی --- واژه نامه آداب معاشرت --- ارتباط با ما